Jonna Jinton (svéd vlogger és művész) két hónappal ezelőtt azt a kérdést tette fel a nézőinek, hogy mit mondanának 4 millió embernek? Onnan jött ez a felvetése, hogy neki 4 millió feliratkozója van jelen pillanatban a csatornáján és így ő mindegy egyes alkalommal, amikor videót készít 4 millió emberhez beszél. Az ő elmondása szerint is ez nagyon hihetetlen és szinte felfoghatatlan.

Tegnap megvettem John Bradshaw újra kiadott könyvét “A mérgező szégyen gyógyítása“, aminek a borítóján egy grafika büszkén hirdeti, hogy ezidáig a könyv 2 millió példányban kelt el. Tehát John Bradshawról is elmondhatjuk, hogy több millió emberhez szólt a könyvben leírt szavaival.

Amikor feltettem magamnak a kérdést, hogy mit mondanék több millió embernek, lefagytam. Rögtön előjött az az elvárás, hogy ennek valami nagyon egetrengetően szellemesnek kell lenni, vagy valami nagyon bölcsnek, vagy mélynek és megérintőnek. Nem elég jó az, hogy “éppen sétáltatom a kutyámat“. A sok nem elég jó gondolatból pedig végül létrejön az elnémulás… Jonna a felhívásával pont ennek az ellenkezőjére szólította fel a követőit, hogy mondjanak valamit, üzenjenek, adják ki magukból azt a bölcsességet, amit magukban hordoznak, mert mindenki hordoz magában ilyet.

A több millió követőből több ezer küldött neki videót, ami nagyon szép szám, de most eszembe jutnak azok (önmagamat is beleértve), akik a lehetőség ellenére is némák maradtak, mert a sok “ez nem elég jó üzenet lenne” gondolat gátat szabott a kitüremkedni akaró gondolatoknak.

Nagyon keresem a saját életemben azt az áramlást, aminek hatására a művészet kifelé áramlik valakiből és az ihlet befelé áramlik, és ezek folyamatos együttműködésben és ringatózásban vannak. Jonna is, úgy ahogy a legtöbb kreatív ember SOKKAL több ötletet hordoz magában, mint amit végül meg tud valósítani. Ez egy folyamatos egyensúlyozás és küzdés, de tök jó, ha minél szabadabbra tágul a kifelé áramlást engedő csatorna, amin keresztül eljutnak az alkotások (és üzenetek) a világba.

Nagyon tágan fogalmaztam meg az oldalam címét – Önmagunk lenni művészete, de valójában engem leginkább az az út érdekel, amikor valaki önmegvalósít egy saját vállalkozáson vagy hobbyn keresztül és megalkotja azt, ami a lelkéből kikívánkozik. A minap szembejött egy idézet, ami valami olyasmit mondott, hogy az alkotás által azt üzenem a lelkemnek (szellememnek), hogy hallom, amit mondd.

Hát így.

Te mit mondanál, ha tudnád, hogy 4 millió embernek mondod?

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0