#transzcendencia #atlantisz #lemuria #II.világháború #harmadikszem

A történet közepén Gábor áll, aki születése óta a világ történéseit a harmadik szemén keresztül is látja. Ez azt jelenti, hogy számára az emberek nyitott könyv, képes olvasni jelenükben és múltukban, képes hatni a gondolataikra és irányítani őket általuk, látni a kollektív történések ok-okozati összefüggéseit. Felnőtt korában újságíróként dolgozik Berlinben, amelyiket lassan elemészti a második világháború. A legnehezebb időszakot Gábor a családja birtokában lévő Tihanyi házban tölti, amelyik mágikusan védett, így aki itt tartózkodik, azt nem érik el a gyilkos történések. 

A Tihanyi házban találja meg a varázstükröt is, amelyik készségesen válaszol bármilyen feltett kérdésére. És Gábort leginkább az érdekli, hogy mit kezdjen ekkora hatalommal, és hogyan fordítsa ezt az emberek megváltására? Mindeközben belenéz a saját régmúltjába is, ahol már egyszer megpróbálkozott az emberiség megmentésével. Itt tűnik fel Atlantisz és Lemúria a történetben. 

Nekem tetszett a történet, a könyv első fele kellemesen elbeszélő, a második fele (ahol előkerül a varázstükör) pedig egyenesen magába szippantot. Filozófikus kérdéseket feszeget: Mi értelme a szenvedésnek? Hogyan lehet béként és bőséget teremteni a földön? 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0