#nonfiction #önismereti #introvertáltság

Jessica Pan, aki önmagát kifejezetten introvertált embernek tartja (abból is a szégyenlős fajtának), leírta azon élményeit és tapasztalásait, amikor úgy döntött egy évig extrovertáltként fog viselkedni. Ebbe a vállalásába beletartozott, hogy olyan dolgokat próbált ki, amiket addig nem – barát “randikra” ment el, hogy új barátokat szerezzen, vacsorát szervezett a saját lakásában (egy introvertált ember halála, mert nincs hová elmenekülni onnan), stand-upolt, meglepetés kirándulásra fizette be magát a srprs.me oldalon keresztül (ki gondolta volna, hogy létezik ilyen?) és ehhez hasonlók. Csupa olyan dolgok, amiket a rendes extrovertált emberek szeretnek csinálni, neki viszont a legrosszabb rémálma. 

Nekem tetszett a humor, amivel megírta sikereit és kudarcait, és a konklúzió is, amit az egy év után levont: nem lesz soha extrovertált, viszont képlékenyebbé váltak a határai és már tudja, hogy ha akar, akkor ki tud lépni az introvertáltsága bubijából. Az ugyanis külön szenvedés, ha azt érezzük, hogy bele vagyunk ragadva olyan sémákba, amikbe egyébként nem érezzük magunkat jól. 

Az volt a reményem, hogy a könyv elolvasása után majd kedvet kapok én is kísérletezni az introvertáltságommal, és ez teljesült is. Eddig teljesen elzárkóztam attól, hogy bármilyen módon extrovertált legyek, a könyv hatására viszont meglazult bennem is ez a határ, és látom előnyeit is a kísérletezésnek. Nem biztos, hogy pont azokat a dolgokat próbálnám ki, mint Jessica, de másokat talán…

Valójában a könyv címe miatt vettem meg az egész könyvet. Ez a cím rámutat egy bennem lévő mély igazságra, amit ilyen tisztán soha eddig nem fogalmaztam meg. Már ezért megérte, hogy szembejött. 

“I want you to treat this like a one-year-old’s birthday party. If you see anything remotely competent, you clap and cheer”, she says.” 

Magyarul:

“Azt akarom, hogy úgy kezeljétek ezt, mint egy egyéves gyerek születésnapi buliját. Ha bármi olyat láttok, ami távolról emlékeztet egy készségre, akkor tapsoljatok és éljenezzetek” – mondta.”

 

 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0