Ezt a blogot az a tény indította, hogy nagyon hosszú ideje nem írtam az egyik levelező listámra. Észrevettem, hogy ilyenkor a legrosszabb, amit tehetek, hogy még hosszabb ideig nem írok. Ha te is hasonló helyzetben vagy valamelyik projekteddel, hogy nehéz felvenni a szálat benne, biztos jól jönnek a tippek, amiket ebben az emailben összeszedtem neked a szerintem leggyakrabban előforduló holtponton való továbblendüléshez. Ezeken én magam is átkísértem magam, hogy megszülessen ez az írás. 

  1. Felveszed a szálat, elkezdesz írni/alkotni és közben minden egyes mozdulatodat újraszerkeszted és újragondolod. 

Megoldás: Normális, hogy nehezebben találsz bele a régi flow-ba, de a folyamatos önmegkérdőjelezés még inkább megakasztja a folyamatot. Hagyd, hogy folyjon ki belőled úgy ahogy van. Ne akard elsőre jól csinálni. Először kerüljön minden papírra, és csak utólag szerkeszd. Ez az írás is eredetileg több mint 9000 karakterből állt, most pedig 4500- ból. 

  1. Felmerül benned a kérdés “Miért érdekelne bárkit az, amit csinálok?” és megakadsz az alkotásban.

Megoldás: Nagyon jó kérdés. Benned is biztosan felmerült, amint elkezdted ez olvasni. Gondolkodtam én is azon, hogy vajon csak öncélűan emésztem az érzelmeimet és benyomásaimat, és remélem, hogy majd mindenki megtalálja benne azt, ami miatt ez számára érdekes? Nem kell ennyire kiszolgáltatottnak lenni ezügyben.

Pontosan tudod te is, hogy miért írsz, vagy csinálsz bármit, maximum nem derül ki számodra amikor nekikezdesz.

A javaslatom, hogy először csináld végig és retrospektíve nézd meg (mit egy detektív), hogy kinek csináltad és miért. 

  1. Elkezd kísérteni a “Jó ez egyáltalán, amit csinálok?” Kérdés. 

Megoldás: Rengeteg energiát elvisz ezen a kérdésen való agyalás és rengeteg ötlet halálát okozza. Hány ötletedet ölte meg 2022-ben a Jó ez, amit csinálok felvetés? Amit tehetsz az annyi, hogy elég bátor vagy ahhoz, hogy kipróbáld magadat a tettek mezején. Minden első vázlat sz*r. Csináld, korrigáld, csináld, korrigáld és ezeket a lépéseket ismételd. A kérdés, hogy milyen árat fizetsz azért, hogy a Jó ez egyáltalán…? kérdésen agyalsz. Megéri? 

  1. Vajon mit gondol most rólam az, aki ezt olvassa? 

Megoldás: Ez egy álkérdés, mert nem is ezt gondoljuk, amikor kimondjuk, hanem nagyonis konkrét elképzeléseink vannak arról a valakiről. Ez a kérdés az önmagadról alkotott negatív fantáziákat tükrözi, semmi többet.
Az utóbbi időben ismét dolgoztam azzal a kérdéssel, hogy vajon mennyi mindent teszek meg azért, hogy a kapcsolat megmaradjon, megerőszakolva magamat és akarva ugyanezt a másiktól is? Ez a téma annyira arcon csapott, hogy az egész Teal Swan videót ebben a témában lefordítottam: Ha feltételekhez kötött az őszinteséged, akkor az elkülönülést választod
Te hogyan nyilvánulnál meg, ha nem érdekelne, hogy tetszél ezáltal másoknak? Mit alkotnál meg? Mit próbálnál ki?

  1. Biztos létezik egy lepróbált és jól működő rendszer, hogy hogyan építsem fel a vállakozásomat. 

Megoldás: Nem létezik. BÍZZ AZ INTUÍCIÓDBAN! Lehet, hogy mások teljesen másként csinálnák mint te, de attól még a te egyedi megoldásod lesz a működőképes. Menet közben kell megfejtened magadat és a vállalkozásodat is (ez az utolsó mondat egy link, ami egy erről szóló bejegyzésemre mutat. Olvass erről bővebben ott).  

Írd meg, hogy melyik tipp volt a leghasznosabb most a számodra, és hogy milyen ötleted tovább gördítéséhez fogod használni. Kívánok neked jó teremtést!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0