Számomra a szórakoztató könyv fogalma azt jelenti, hogy jókat nevetek, miközben olvasom. Könnyed, kreatív, jól megírt. A 2023-as olvasmányaim közül kiválasztottam hármat, ami határozottan beleesett ebbe a kategóriába: 

  • Bajnokok reggelije (Kurt Vonnegut)
  • Zenga zének (Vámos Miklós)
  • A halak jelleme (Gerald Durrell)

 A múlt évben Gerald Durrell egy másik könyvét olvastam – A családom és egyéb állatfajták, de a halak jelleme sem maradt el emögött a remekmű mögött. Imádom, hogy Larrynek mindig van egy jó öltete, amit mindenképpen meg akar valósítani és átnyomni a családján, például ezúttal azt, hogy anyukája hűtőszekrényét is vigyék magukkal a hajós kirándulásra. 

Ebben az évben olvastam először bármit is Kurt Voneguttól, és szuper élmény volt. A szerző maga illusztrálta a könyvet, a történet pedig a különc regényíró, Kilgore Trout és Dwayne Hoover Pontiac-kereskedő találkozásának krónikája. Külön csavar, hogy Kilgore Trout gyakorlatilag magát írja ebben a történetben. 

Zenga zének Vámos Miklóstól főleg amiatt a nyelvezet miatt vicces, ami már magában a címben is megjelenik. A történet 1955-56ban játszódik és öcsi szájából értesülünk mindenről, ami akkoriban a családjában és Magyarországon történt. Öcsi hatéves. Hihetetlenül jól megírt történet, Vámos zseniálisan belehelyzete magát a gyermeki bölcsesség szemszögébe.   

 

Ajánlom olvasásra bármelyiket ezek közül!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0