#vicces #Durrellemlékei #kalandok

Imádom Durrell családi sztorijait. Ebben a könyvben csak egy hosszabb történet szerepel a Durrell család életéből, a másik négy inkább maga Durrell a főszereplő és az életébe belecsöppenő emberek. Az elősző szerint, abbe a könybe azok a szövegek kerültek bele, amelyeket más könyveiből Durrellnek ki kellett hagynia. 

Az első történetben Korfun ünnepeljük a mama születésnapját, és a humor kifogyhataltlan forrásává válik, hogy Larry szerint mindenképpen el kellene vinni a hűtőszekrényt is a hajós kirándulásra, amelyiket eleve négy megtermett férfi szuszakolt be a kamrájukba. 

A Teknőcszállítás abban az időben játszódik, amikor Durrell egy londoni állatkereskedésben dolgozik kisegítőként a tínédzser éveiben. Az Előléptetésben felnőtt életéből követünk végig egy sztorit, amikor egy afrikai barátjának segít megszervezni egy fontos vacsorát és nem akarom lelőnni a poént, de minden igyekezet ellenére elromlik egy fontos dolog… Az Orrvérzés egy történet abból az időszakból, amikor Durrellt az orvos pihenés céljából beutalja egy klinikára, ahol számos izgalmat él meg az orra vérzése miatt, és ennél fogva annyira nem pihentető, mint ahogy az orvos szánta volna. És az utolsó történet az Ursula nevű barátnőjéről szól, aki egy igencsak furcsa ám nagyon érzékeny szerzemény és ennél fogva sok vicces és szeretetteli történetet él át vele. 

Összességében nekem picit kevésbé tetszett ez a könyv, mint a Családom és egyéb állatfajták, de csak amiatt, hogy a humor legnagyobb forrása számomra Durrel bátyja Larry és az anyjuk zsörtölődése és ebben a könyvben csak az első történetben jelentek meg. De összességében a könyv megérte a pénzét és az különösen tetszett, hogy az égadta világon semmi köze sincs a tartalomnak, se a halakhoz, se azok jellemükhöz. 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0