Hivatásomból kifolyólag (is) szeretek szakmai könyveket olvasni a pszichológia és önismeret témáiban. De legfőképp azért, mert én magam is szeretem szerelni magamat azokon a területeken, amiken változásra vágyok. Íme néhány a legjobb könyvek közül, amiket ebben az évben olvastam és amiket leginkább hasznosnak éreztem: 

  • Tetvérek féltékenység nélkül (Adele Faber – Elaine Mazlish)
  • Hipnózis 6-kor (Tisza Kata)
  • A teljesség felé (Martha Beck)
  • Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam jönni (Jessica Pan)
  • Legyőzzük a félelmet (Lawrence J. Cohen)

A Testvérek féltékenység nélkül leginkább a szuper praktikussága miatt ragadott meg. A könyv tartalma a szerzők megtartott workshop tapasztalataiból épült fel, szülők valós kérdéseiből és az azokra adott válaszokból, valamint képregény szerű szituációs leírásokat is tartalmaz arról, hogy “hogyan ne” és “hogyan igen” kezeljük a testvérek közötti féltékenységet. Akkor is érdemes olvasni, ha nem gyereknevelési könyvként olvassuk, hanem saját önismereti sorvezetőként. 

A Hipnózis 6-kor pszichológiai próza, ami azt jelenti, hogy Tisza Kata gazdag terápiás tapasztalata és írói vénája találkozik benne. Úgy tanulunk az emberi természetről általa, hogy észre se vesszük. Nagyon olvasmányos és húsbavágó. 

A teljessség felé Martha Beck pszichológiai interpretációja Dante Isteni színjátékához. Mesterien vezet végig a pokol, a purgatórium és a mennyország szakaszain, amelyekben a mennyország valójában azt jelenti, hogy önmagunk legbelső énjével találkozunk. 

A Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam jönni egy interovertál vallomása annak az évnek a tapasztalásairól, amikor extrovertált akart lenni és csupa olyasmiket tett, ami természetének ellentmondd: stand-up comedyban szerepelt, partyt szervezett a lakásán, több száz ember előtt adott elő, barátkozott ismeretlen emberekkel. Humoros és tanulságos egyaránt. 

Legyőzzük a félelmet a szorongó emberek Bibliája lehetne. Nagyon sok és hasznos praktikát tartalmaz arról, hogyan küzdjünk meg a szorongással akár a gyerekünket akarjuk ebben segíteni, akár önmagunkat. 

Ajánlom olvasásra őket! 

 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0