Az előbb  felfedeztem egy videót az FBn…. Azért néztem meg, mert az ismerősöm, aki megosztotta azt kommentelte hozzá, hogy “sííííírok”. Az ilyen videókkal az a megélésem, hogy általában szakadni szoktam a röhögéstől én is. Ezúttal inkább ámulva figyeltem a kibontakozó eseményeket. Egy fitness videó volt, először azt hittem poén… aztán rájöttem, hogy ezt tényleg komolyan gondolja valaki. Ezután az első gondolat, ami megfogalmazódott bennem az volt, hogy “komplett idióta a néni”, majd végül rájöttem, hogy én magamat gondolom komplett idiótának.

ee043484ec455b93fce31308e0a7249f_400x400A fitness módszer neve (ami ráadásul egy LEVÉDETT NÉV) Prancercise. Még hivatalos weboldala is van: www.prancercise.com. A videó, amit az FBn láttam ez:

Na most, ha azt hiszed te is, hogy ez vicc… hát nem az. Csak zárójelben megjegyzem, hogy a videót majdnem 12 millióan nézték meg!!! Ez durva eredmény! A Prancercise feltalálója és megalkotója Joanna Rohrback. Az egyik alkalommal, amikor a tengerparton nyújtott , egyszer csak rájött, hogy milyen csúcs és felszabadító ez a lovak galoppjára emlékeztető mozgás, amit a videóban megtekinthetünk.

hqdefault (1)Találtam olyan videót is, amelyikben Joanna egy Show műsorban szerepel! Persze ezt azonnal azzal nyugtáztam, hogy Amerikában ez normális, hogy minden baromságot felkapnak, de rá kellett jönnöm, hogy ez csak egy trükkös kibúvó, ami által ülhetek továbbra is a kanapén, mert elkönyvelem, hogy nálunk ilyet végrehajtani reménytelen (akár Szlovákiában, akár Magyarországon). És ettől a ponttól már nagyon rövid út vezetett ahhoz a felismeréshez, hogy velem ilyesmi miért nem történik meg! Nem azért, mert nem Amerikában élek, hanem mert idiótának gondolom azt, akivel ez megtörténik! Miért is igyekeznék szabadjára engedni a “belső lovamat” (ez Joanna féle szakterminológia), ha tudom, hogy ennek a folyamatnak a végén komplett idióta lennék? Ez az első gondolat, ami a videó kapcsán automatikusan beugrott az, amiért a világ még nem látta az én “idiótaságomat” teljes szépségében! Mert Joannáról és a Prancerciseről alkotott ítéletem nem Joannát nyomja, hanem engem. Ő vígan galoppol a videóban, egy fitnesz edzéshez tökéletesen nem passzoló nyakláncban és öltözetben, miközben orkán szél fúj (gondolkodtam azon is, hogy miért nem várt meg egy szép napsütötte napot, na de mindegy….. ez is hozzátartozik Joanna varázsához) miközben én halálra parázom magamat azon, hogy ha ilyet csinálnék, akkor mindenki (főleg ÉN) idiótának nézne engem!

És a legszebb az egészben, hogy hiába gondolom őt nem százasnak, PONT  a nem százasság az, ami mozgatja a világot!!! Teljes lényét beleadta a  Prancercise-ba. Kitalált ennek a mozgásnak  egy nevet, levédette, csinált videót, galoppolt az indián csávóval a lovak között, elment a Show műsorba, kiállt az emberek elé és szabadjára engedte a belső lovát felvállalva saját magát olyannak, amilyen! És én meg csak álmodozom, de a “galoppozáshoz” már nincs bátorságom, inkább képes vagyok erőtlenül a nappali padlóján feküdni és arról “ábrándozni”, hogy könnyebb lenne meghalni, mint kitalálni, hogy hogyan álljak fel onnét és főleg MIÉRT?

A weboldalán Joanna azt írja, hogy:

“Bátorítani szeretnék mindenkit, aki kész arra, hogy az élete, az életszemlélete és a saját magáról alkotott képe megváltozzon, hogy ismerje meg közelebbről a programban bemutatott elveket…”

Mélyebben nem mentem bele a Prancercise elveibe, de az tuti, hogy valami változott bennem. És igen…… kipróbáltam a galoppozást kézlengetéssel, szóval István ha ezt olvasod tudd, hogy körbegaloppoztam a lakásodat, amíg nem voltál otthon 🙂  Be kell ismernem, hogy ha másra nem is, arra tuti jó ez a módszer, hogy az ember jobb kedvre derüljön, mert az atom biztos, hogy ha így galoppozol a lakásodban, akkor nem tudsz komoly maradni (ha meg az utcán galoppozol így, akkor a környezetednek is szerzel egy jó napot). Kell ennél több?

Joanna valami nagyon fontosat tanított ma nekem. Azt tapasztalom hogy az, ami a legbelső hívásunk gyakran teljes idiótaságnak tűnik. Nem tudom miért van ez, de már sok embertől hallottam,  sok emberen láttam és sok emberen tapasztaltam, hogy nem mernek megnyilvánulni, mert PONTOSAN olyan érzés, mintha ilyen galopp mozgásban kellene végigvonulni a városon. És Joanna mégis megtette, mert neki ez volt a belső hívás. Én meg addig néztem a videókat róla, amíg nem tudtam azt érezni, hogy “le a kalappal előtted Joanna, mert pusztán önmagad vagy, ami egy óriási érték.” És igaz, hogy elítéltem kapásból, amit Joanna létrehozott, ma mégis Ő volt nekem a nap tanulsága és bátorítása arra, hogy legyek pusztán Adri, bármit is jelentsen ez…. és az a legnagyobb para, hogy ez jelenthet BÁRMIT 😀

 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0